Nieuws

plusscouts

Vrijdagavond 7 september 2012 was het zover, dat we met de Tu’i Malila-kring (onze speltak voor 21 jaar en ouder) sinds de oprichting, voor de 2e keer op zomerkamp gingen. Om 20:30 werden de auto’s gestart om gezellig weekend tegemoet te gaan in Onstwedde.  Een uur later kwamen we aan bij onze bestemming, dit was ietsje later dan gepland. Want zelfs de doorgewinterde scouts van deze plus-scouts kring nemen in het donker soms een verkeerde afslag. 

 

Na aankomst werd onze verblijfplaats, de Davy Crockett Hoeve die op het gelijknamige labelterrein staat, verkent. Na het uitrollen van onze matjes, was er al snel de behoefte voor een kampvuurtje. Hoewel de sfeervolle schouw in het gebouw er erg aanlokkelijk uitzag, werd er (gezien het nog steeds lekkere weer) een kampvuurtje gemaakt in de kampvuurkuil naast het gebouw. Hier werd een toost uitgebracht op het komende weekend. Waarna al vlug de gitaar van Niek erbij werd gepakt om een stukje geïmproviseerde blues ten tot in de late uurtjes gehore te brengen. 

 

De volgende dag werd na het ontbijt de omgeving verkent door een potje klootschieten langs een parcours van zo’n 5km kilometer door het Grunningse landschap. Er werd flink gestreden tussen beide teams om de bal zo vaak mogelijk kwijt te raken in de bosjes. Althans, zo zag het er waarschijnlijk uit voor de mensen die ons passeerden. In werkelijkheid woedde er een hevige strijd tussen beide teams om de bal zo min mogelijk te hoeven te werpen tijdens dit traject. Een strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Team Olifant van Roy en Stefan. 

 

Weer teruggekomen bij het kampterrein werden onze magen gevuld met een BBQ boven het kampvuur. De winnaars mochten als eerste kiezen welke van de identieke hamburgers ze het liefste opaten. Verzadigd werden we hierna begroet door Mark en Lisette die ons bij het kamp kwamen vergezellen. Van eigengemaakte blues of vuige akoestische rock ‘n roll was deze avond helaas geen sprake, sinds de nogal essentiële E-snaar van de gitaar was geknapt. Dit werd gelukkig opgevangen door toffe verhalen en lollige flauwekul.

 

De volgende ochtend werd na het ontbijt nog even de kennis getest met een quiz, deze werd gewonnen door het team De Geklede Molratten van Niek, Mark en Lisette. Voordat we weer huiswaarts gingen werd er nog even buiten genoten van de zon, want het was wellicht “de leste mooie dag van 't joar misschien”, zoals een andere Ericaan ooit zei. - artikel door Stefan Rolink, secretaris Tu'i Malilakring.

AddThis Social Bookmark Button
Category: Nieuws