Elk jaar kijkt men in Erica vol spaning uit naar het St. Jorisfeest; afgelopen vrijdagavond was het weer zover. Alle scouts; vanaf de jongste bevers tot de oudste plusscouts verzamelden zich in de kuil achter het clubhuis voor deze jaarlijkse bijeenkomst.

Na de opening speelden de kinderen een gezamenlijk spel in het bos waarbij ze speurden naar verschillende treinstations, tickets kochten en conducteurs ontweken die alle groepjes controleerden. Het spel werd gewonnen door twee groepen die binnen een uur alle stations hadden gevonden. Na een welverdiende ranja en cake was nam iedereen plaats rondom het kampvuur op de tribunes om het toneelstuk van St. Joris te bekijken; één van de verkenners had speciaal voor de gelegenheid roze lippenstift opgedaan voor zijn rol als prinses in het stuk.

Iedereen keek vol spanning toe hoe de draak opnieuw werd verslagen, dit maal in dichtvorm. Nadien volgde nog een spannend verhaal door één van de plusscouts die vertelde over een lokale legende van de verdwenen mondharmonica en sloten we gezamenlijk de belofte opnieuw af, dit klonk als volgt:

Ik beloof mijn best te doeneen goede Scout te zijn,bewust het goede te zoeken en te bevorderen,iedereen te helpen waar ik kanen me te houden aan de Scouts-wet.Jullie kunnen op me rekenen!