Elk jaar in het derde weekend van oktober wordt één van de grootste internationale scoutingevenementen georganiseerd. De Jamboree on the Air staat geheel in het teken van techniek en verschillende manieren van communiceren met andere scouts. Elk jaar doen er over de hele wereld zo'n 500.000 scouts mee!

Zo praat je bijvoorbeeld over de radio met een scout uit Canada, kun je schatten gaan zoeken met een metaaldetector, Geocachen met een GPS-ontvanger en soldeer je zelf je eigen digitale dobbelsteen in elkaar! Daarnaast zijn er nog genoeg andere leuke en actieve bezigheden

Dit jaar nemen we ook als Ericase scouts hieraan weer deel, we bouwen eigenhandig een hoge zendmast en organiseren tal van leuke activiteiten waarmee je zelfs meerdere insignes kan verdienen!

Wij hopen je dan ook te mogen begroeten bij de officiële opening op zaterdag 17 oktober om 10 uur, het programma loopt tot uiterlijk 4 uur 's middags. Tussen de activiteiten door wordt er een maaltijd verzorgd.

Als je wilt mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen om een keer te kijken wat we zoal doen bij de scouting en ook je ouders, familie of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.