Schade na brand pionierhoutGisterenochtend heeft een flinke brand de opslagruimte voor pionierhout volledig in de as gelegd. De brand werd rond 10:00 uur ontdekt door een buurtbewoner en een medewerker van de kerk, zij lichtten de alarmdiensten in die redelijk snel ter plaatse waren om te blussen. Het pionierhout was niet meer te redden maar dankzij snel ingrijpen van de brandweer konden de overslaande vlammen naar een andere materiaalschuur en het clubhuis worden voorkomen.

Na het blussen heeft kraanbedrijf Hospers de smeulende lading uit elkaar getrokken zodat er niets meer kon instorten. Intussen zijn er meerdere afvalcontainers geplaatst voor het afvoeren van de verbrandde materialen.

De schade aan de omliggende gebouwen is redelijk beperkt gebleven. Enkele gebarsten ruiten door de hitte en een verschroeide zijwand aan een ander materialenhok zullen in de komende periode moeten worden vervangen.

De komende tijd zal er worden gezocht naar een oplossing voor de langere termijn. Een nieuwe materiaalopslag zal moeten worden gebouw en er zullen tal van nieuwe materialen moeten worden aangeschaft.

In tegenstelling tot datgeen wat door diverse media werd gepubliceerd gaan de verschillende zomerkampen en wekelijkse bijeenkomsten van onze vereniging wel gewoon door.