Ieder najaar verzamelen alle scouts uit de provincie Drenthe zich in Dwingeloo, om samen met elkaar het Regio Scouts Weekend (RSW) te houden. Dit jaar waren de scouts niet alleen, want ook de verkenners gingen mee om mee te dingen naar de felbegeerde eerste prijs. Geen makkelijke opgaven, want ze moesten het opnemen tegen zo'n 120 leeftijdgenoten.

Opening RSW 2014

Zaterdag morgen kwamen ze aan op het kampterrein, om al vrij snel hun eigen tent op te zetten. Na de officiële opening kon er worden begonnen aan de pionier opdracht: Met palen en touw een groot dier maken, waarop minimaal 1 scout kon zitten en daarnaast moet het dier ook nog kunnen bewegen. De hele middag hadden ze hier de tijd voor en de resultaten mogen er dan ook zijn.

De haan van de VerkennersDe eenhoorn van de Scouts

Na het bouwen werd er een groot spel gespeeld, waar je allerlei puzzels zo snel mogelijk moest oplossen. Er werd ook nog even flink met water gekliederd, want dat kon dit zonnige weekend nog mooi. 's Avonds werd er samen gegeten en was er natijd een groot kampvuur met muziek.

Avondeten

De volgende ochtend stonden er weer een aantal leuke spellen op het programma die met z'n allen werden gedaan. In de middag was het tijd voor de prijs de sluiting en de prijsuitreiking. Helaas dit jaar geen prijs, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben namelijk weer een fantastisch weekend gehad en dat is toch het belangrijkste :)

N.B.: Het bouwerk van één van de verkenner-patrouilles is hier overigens nog te bewegend te bewonderen.