Nieuws

Op zaterdagochtend 17 februari was het dan zover, de winterhike van 2018 voor de Shantihorde. Het zou een mooie dag worden met het beginpunt; de vuurvogel in Parc Sandur. Alle Shanti’s waren van de partij en ook de ouders waren goed vertegenwoordigd. Allemaal dik aangekleed want het was een echte winterhike! Het thema van de hike was ‘Een reis rond de wereld’, vooral Rikki Tikki Tavi had goed haar best gedaan om er als een echte avonturier uit te zien met haar reizigershoeden. Niet alleen Rikki Tikki Tavi zag er uit als een avonturier, ook de Shanti’s hadden de nodige attributen meegenomen om goed voorbereid op pad te gaan. Zo was er een verrekijker, een echte tropenhoed en verschillende gekke zonnebrillen. 

 

 

Voor we op pad zouden gaan kregen alle Shanti’s van Baloe een paspoort met daarin een paar Wereldwonderen, onderweg zouden de Shanti’s deze moeten spotten. Als er een Wereldwonder was gevonden, dan kregen alle Shanti’s een stempel in hun paspoort. Dat was erg belangrijk, want bij een vol paspoort kregen de Shanti’s ook nog eens een lintje voor op hun blouse. Toen iedereen van een paspoort voorzien was konden we op pad!  

 

 

De rode vuurvogel zou ons de weg leiden, het eerste stuk ging over een saaie asfaltweg, maar algauw moesten we de rimboe in. We kwamen langs prachtig bevroren meren en dicht begroeide bossen en al snel werd het eerste Wereldwonder gespot, de Piramide van Gizeh (Egypte). Alle Shanti’s wisten meteen dat dit een piramide was en dus was de eerste stempel al binnen. Na een poosje te hebben gelopen, kwamen we bij een kruispunt aan. Er stond alleen nergens meer een vuurvogel en dus wisten we niet meer waar we heen moesten… Waren we nu al verdwaald? Gelukkig wisten we als echte avonturiers een pad te vinden en al snel kwamen we weer een vuurvogel tegen. Op een gegeven moment kwamen we bij een parkeerplaats aan, hier gingen we een Japans spel spelen.  

 

 

Het was de bedoeling dat er een ballon zou worden doorgegeven en wanneer de timer zou stoppen, dan moest degene met de ballon in haar handen de ballon lek prikken. In de ballon zat een opdracht die de Shanti’s samen met hun ouders moesten uitvoeren. In de opdracht stond dat over de hele wereld mensen van verschillende lengtes wonen, het bleek dat alle Shanti’s en ouders op de volgorde van klein naar groot moesten gaan staan, binnen 1 minuut! Toen deze opdracht was geslaagd, was er nog een ballon en daarin stond een vraag voor de ouders. Welk land heeft het allergrootste oppervlak? Samen kwamen de ouders er al snel uit en dat leverde weer een nieuw Wereldwonder en dus een nieuwe stempel voor in het paspoort van de Shanti’s op! 

 

 

 

 

Even later was daar gelukkig Broer Wolf met de pauze post, daar waren we wel aan toe na zo’n lange wereldreis, maar we hadden pas de halve wereld gezien. Bij Broer Wolf waren Engelse dropjes en koffie uit Brazilië voor de ouders. Gelukkig was er ook oer-Hollandse ranja voor de Shanti’s. Na een korte stop gingen we weer op pad. De vuurvogel leidde ons over smalle bruggetjes die over kraakhelder bevroren water ging, wat was dat prachtig! In een rijtje achter elkaar gingen we over de smalle bruggetjes heen en vonden we nog meer Wereldwonderen, de Chinese Muur en Machu Picchu (Peru) kwamen voorbij. Het paspoort was nu bijna vol!  

 

 

Na een korte stop waarin we het Japanse ballonen spel nogmaals speelden, was er nog één plekje in ons paspoort waar nog geen stempel stond, de Taj Mahal (India). We waren al bijna op de eindplek, maar waar kon het laatste Wereldwonder dan zijn? In de verte zagen we Broer Wolf al, eenmaal bij hem aangekomen vertelde hij dat hij het laatste Wereldwonder had gezien. Gelukkig zagen de Shanti’s het laatste Wereldwonder ook en daarmee was het paspoort vol! Bij Broer Wolf kregen we ook nog echte hotdogs uit Amerika en na het laten zien van het volle paspoort kreeg iedereen een lintje!  

 

Het was een ontzettend leuke en leerzame hike en we hebben ontzettend veel van de wereld gezien! De Shanti’s (en hun ouders) hebben bewezen echte wereldreizigers te zijn!   

AddThis Social Bookmark Button
Category: Nieuws